donderdag 6 oktober 2016

Kookactiviteit: vegetarische balletjes


Op 1 oktober was het wereld vegetarisme dag. 
Wij ontdekte vandaag met Gloob hoe je lekkere balletjes kunt maken van kikkererwten en waarom het goed is om eens een dag geen vlees te eten. 
Bovendien verkennen je kinderen de smaak, geur en afkomst van verschillende kruiden.

Gloob had vandaag in zijn rugzak gekke harde balletjes bij. 
Wat zou dit kunnen zijn? 
Al snel kwamen de kleuters op het idee dat het iets was om te koken maar de juiste naam konden ze zich niet herinneren. 
Gloob kwam wat meer informatie vertellen over de kikkererwt en de verschillende kruiden die hij ook bij had. 

We gingen vol uit op ontdekking met al onze zintuigen.

Voor het volledig recept verwijs ik graag naar deze link. 




Voelen van droge erwten. 


Dat zijn hele kleine erwten.
Marie kon het erwtje zelfs tussen haar twee vingers nemen.


Juf had ook een bokaaltje bij en daar in waren de erwten heel groot geworden. 
Ze drinken heel graag water en worden wel drie keer zo groot. 




Nadien gingen we echt aan de slag.
Munt en koriander plukken/ wassen en snijden.



Raspen van een klein beetje gember.



Mengen van kruiden/ kikkererwten/ ajuin en andere ingrediënten.



Balletjes rollen blijkt toch niet zo gemakkelijk.
Sommige ballen werden soms een pannenkoek of slang. 





Balletjes bakken in de pan.


En eindelijk is het zover!
We gaan proeven... .







We mogen echt wel zeggen dat deze activiteit heel leuk en lekker was. 
We hebben allemaal 1 balletje mogen proeven en sommige kleuters aten er zelfs 2 of 3 stuks op.

Afbeeldingsresultaat voor dikkie dik eten











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

,