vrijdag 16 september 2016

Themabrief kleuren

De volgende week werken we rond  
het thema: (19-09 tem 30-09)

‘ kleuren’ 

 Wat doen we zoal:

* We verkennen de verschillende kleuren
* We gaan op zoek naar kleuren in de natuur /schoolomgeving
* Versje ‘groen’

* Kleuren mengen
*We toveren een mooie regenboog
*We maken ons eigen lottospel
*We dansen met gekleurde linten.
 *We gaan voor de eerste keer dit schooljaar een kookactiviteit doen
*liedje: “linten van papier.”
             
De kleuters mogen steeds een boek/dvd/materiaal over dit thema meebrengen. (getekend met naam a.u.b.)

Meebrengen:
·        Maandag 19 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “rood“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten…. mee.
·        Dinsdag 20 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “bruin“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten… mee.
·        Woensdag 21 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “geel“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten… mee.
·        Donderdag 22 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “blauw“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten… mee.
·        Maandag 26 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “zwart“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten… mee.
·        Dinsdag 27 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “groen“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten… mee.
·        Woensdag 28 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “wit“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten… mee.
·        Donderdag 29 september: we doen een kledingstuk aan met de kleur “oranje“ of brengen in de deze kleur een klein speelgoed/ voorwerp/ fruit/ groenten… mee.
·        Vrijdag 30 september: “ kleurenfeest” we doen verschillende kledingstukken aan en dit zo kleurrijk mogelijk. 

Extra:
-      Vrijdag 23 september: Pedagogische studiedag: Kinderen hebben op deze dag geen school.

-      We zijn op zoek naar enkele grote lege yoghurt emmertjes voor een activiteit. Deze mag u steeds met je kleuter meegeven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

,